Inbjudan Riva hinder 2022. Tre websända föreläsningar på temat våld i nära relationer

Välkommen till Riva hinder, en utbildningsserie om våld i nära relationer som arrangeras för sjunde året i rad. Riva hinder vänder sig till dig som möter personer med funktionsnedsättning i ditt yrke eller i ditt ideella arbete.

Utbildningen är fördelad på tre digitala tillfällen. Du kan välja att delta vid en eller flera av webbsändningarna. Alla sändningar kommer att teckenspråkstolkas. Föreläsningarna spelas inte in och kommer inte finnas tillgängliga efteråt.

Datum och tid

5 oktober 09.30-11.30 Vems ansvar är de mänskliga rättigheterna?
Föreläsare: Patrik Bremdal, lektor i offentlig rätt med inriktning mot mänskliga rättigheter och Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet kommer under föreläsningen guida oss genom dessa frågor.

12 oktober 09.30-11.30 Arbete mot våld i nära relationer mot personer med funktionsnedsättningar inom kommuner och regioner Föreläsare: Åsa Källström är professor i socialt arbete vid Örebro universitet och forskar om utsatthet för våld i nära relationer. Hon leder forskargruppen Socialtjänstens Arbete med personer med Funktionsnedsättning (SAFe) och berättar här om forskningsprojekten.

Omöjligt att lämna? Föreläsare Denise Cresso är socionom och har arbetat inom området rehabilitering och våld mot kvinnor sedan 2005. Denise var en av initiativtagarna till Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt, som var ett kunskaps- och metodutvecklingscentrum om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning.

26 oktober 09.30-11.30 Funktionshinder, prostitution och våld Föreläsare: Mikaela Starke, professor vid institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet.

Nätet som en trygg och säker plats - erfarenheter från Anpassad IT, en distanskurs på Mora Folkhögskola för personer med måttlig intellektuell funktionsnedsättning Föreläsare Kerstin Gatu är folkbildare och arbetsterapeut, verksam vid Mora Folkhögskola.

Mer information om föreläsningarna hittar du i inbjudan till årets Riva hinder. (PDF öppnas i nytt fönster)

Anmälan

Anmälan senast två dagar innan respektive tillfälle via anmälningssidan. I anmälan anger du vilken eller vilka sändningar du anmäler dig till. Det är kostnadsfritt att delta. Länk till föreläsningarna skickas ut några dagar innan aktiviteten.

Kontaktuppgifter

Vid frågor eller funderingar, kontakta:

Maria Stefansson, Hälsoutvecklare Våld i nära relationer Region Västerbotten maria.stefansson@regionvasterbotten.se

Elisabeth Nilsson, Tillgänglighetsstrateg Umeå kommun

Elisabeth.nilsson.2@umea.se

Utbildningsserien Riva hinder sker i samverkan mellan Brottsoffermyndigheten, Funktionsrätt Västerbotten, Kvinnojouren i Umeå, Länsstyrelsen i Västerbotten, Region Västerbotten och Umeå kommun. 

Föregående
Föregående

En dialog om socialt och ekonomiskt hållbart anhörigstöd

Nästa
Nästa

Funktionsrättsfrågorna tar plats i valrörelsen