Tillbaka till alla evenemang

Föreläsning 1 Riva hinder 2021

Riva hinder är en utbildningsserie om våld i nära relationer som arrangeras för sjätte året i rad. Riva hinder vänder sig till dig som möter personer med funktionsnedsättning i ditt yrke eller i ditt ideella arbete.

 Utbildningsserien Riva hinder sker i samverkan mellan Brottsoffermyndigheten, Funktionsrätt Västerbotten, Kvinnojouren i Umeå, Länsstyrelsen i Västerbotten, Region Västerbotten och Umeå kommun.

Anmälan

Anmälan senast 8 oktober via anmälningssidan. I anmälan anger du vilken eller vilka sändningar du anmäler dig till. Det är kostnadsfritt att delta. Länk till föreläsningarna skickas ut några dagar innan aktiviteten.

 

Kontaktuppgifter

Vid frågor eller funderingar, kontakta:

Maria Stefansson, Hälsoutvecklare Våld i nära relationer Region Västerbotten
maria.stefansson@regionvasterbotten.se


Elisabeth Nilsson, Tillgänglighetsstrateg Umeå kommun

Elisabeth.nilsson.2@umea.se

Dagens föreläsning

Rättsväsendets bemötande av brottsutsatta barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)

Katrin Lainpelto är jurist och verksam vid Barnrättscentrum, Stockholms universitet. Katrin forskar om bevisfrågor i brottmål och är särskilt intresserad av bevissvårigheter vad gäller brott mot barn. Hon har tidigare ansvarat för ett forskningsprojekt som har undersökt hur brottsutsatta barn med NPF bemöts i det svenska rättsväsendet och det är de övergripande resultaten från detta projekt som ska presenteras vid utbildningsdagen.

 

Kompetensutveckling rörande neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) inom Polisen

Jenni Pers Dahlqvist är gruppchef på ungdomsgruppen i Lokalpolisområde Järva. Hon har erfarenhet av ungdomsutredning och har samverkan i fokus för att nå framgång, alla delar i samhället har en pusselbit att fylla för att vi ska nå förändring. Var tidigare kursansvarig i psykisk ohälsa för ungdomsutredare. Jenni brinner för att hennes personal ska skilja på person och handling och beakta att alla människor har ett behov av att vara sedda, hörda och bekräftade.

 

Johnny Rodin är verksamhetsutvecklare vid utbildningsenheten inom Polismyndigheten. Han är även uppdragsledare för ett regeringsuppdrag som syftar till att stärka kompetensen hos polisanställda vad gäller bemötande av personer med psykisk ohälsa och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

 

 

 

Föregående
Föregående
12 oktober

Umeå centrum för funktionshinderforskning: Martin Molin – funktionshinder och delaktighet på nätet

Nästa
Nästa
19 oktober

19 oktober 2021 klockan 18.00-20.30 Styrelsemöte Funktionsrätt Västerbotten