Tillbaka till alla evenemang

Föreläsning 3 Riva hinder 2021

Riva hinder är en utbildningsserie om våld i nära relationer som arrangeras för sjätte året i rad. Riva hinder vänder sig till dig som möter personer med funktionsnedsättning i ditt yrke eller i ditt ideella arbete.

 Utbildningsserien Riva hinder sker i samverkan mellan Brottsoffermyndigheten, Funktionsrätt Västerbotten, Kvinnojouren i Umeå, Länsstyrelsen i Västerbotten, Region Västerbotten och Umeå kommun.

Anmälan

Anmälan senast 8 oktober via anmälningssidan. I anmälan anger du vilken eller vilka sändningar du anmäler dig till. Det är kostnadsfritt att delta. Länk till föreläsningarna skickas ut några dagar innan aktiviteten.

 

Kontaktuppgifter

Vid frågor eller funderingar, kontakta:

Maria Stefansson, Hälsoutvecklare Våld i nära relationer Region Västerbotten
maria.stefansson@regionvasterbotten.se


Elisabeth Nilsson, Tillgänglighetsstrateg Umeå kommun

Elisabeth.nilsson.2@umea.se

Dagens föreläsning

Samhällets stöd till personer med funktionsnedsättning som utsatts för våld i nära relationer

Under våren 2019 startades ett fyraårigt projekt vid Umeå universitet med syfte att bidra med kunskap om samhälleliga stödinsatser när personer med funktionsnedsättning utsätts för våld i nära relationer. I studien undersöks uppfattningar och erfarenheter hos personal inom organisationer som tillhandahåller stöd till kvinnor med funktionsnedsättning som utsatts för våld i nära relationer. Det genomfördes 18 djupintervjuer med personer som arbetar inom socialtjänsten, polisen, hälso- och sjukvården, kvinnojourer och Centrum mot våld. Studien visar på att samordning och samarbete krävs för att tillhandahålla gott stöd för kvinnor med funktionsnedsättning som utsätts för våld i nära relation.

Fredinah Namatovu som leder projektet presenterar resultat av studien.

 

Samverkan inom Riva hinder

Några representanter från arbetsgruppen bakom Riva hinder berättar om vad de upplever har varit framgångsfaktorer för en hållbar samverkan om våld och utsatthet för personer med funktionsnedsättning utifrån sina olika roller och uppdrag. Förutom framgångsfaktorer kommer det även lyftas upp svårigheter i arbetet samt tankar om vad som behövs för det fortsatta arbetet.

 

 

 

 

Föregående
Föregående
26 oktober

Inställt: 26 oktober 2021 klockan 18.00-20.30 Ordförandemöte

Nästa
Nästa
2 november

"God och nära vård - Individens behov i fokus"