9.30-11.30 Föreläsning 2 Riva hinder 2021
18.00-20.00 Samverkansmöte- samtalsforum
18.30-20.00 Digital träff om utbildning med Nätverk unga vuxna
9.30-11.30 Föreläsning 2 Riva hinder 2021
Riva hinder är en utbildningsserie om våld i nära relationer som arrangeras för sjätte året i rad. Riva hinder vänder sig till dig som möter personer med funktionsnedsättning i ditt yrke eller i ditt ideella arbete.
Utbildningsserien Riva hinder sker i samverkan mellan Brottsoffermyndigheten, Funktionsrätt Västerbotten, Kvinnojouren i Umeå, Länsstyrelsen i Västerbotten, Region Västerbotten och Umeå kommun.
Anmälan
Anmälan senast 8 oktober via anmälningssidan. I anmälan anger du vilken eller vilka sändningar du anmäler dig till. Det är kostnadsfritt att delta. Länk till föreläsningarna skickas ut några dagar innan aktiviteten.
Kontaktuppgifter
Vid frågor eller funderingar, kontakta:
Maria Stefansson, Hälsoutvecklare Våld i nära relationer Region Västerbotten
maria.stefansson@regionvasterbotten.se
Elisabeth Nilsson, Tillgänglighetsstrateg Umeå kommun
Dagens föreläsning
Irisprojektet
Stockholms tjejjour är en feministisk, partipolitiskt obunden, ideell stödverksamhet som riktar sig till tjejer och unga kvinnor. Hösten 2020 startade Stockholms tjejjour Irisprojektet som syftar till att anpassa verksamheten för tjejer och kvinnor med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Arbetet grundar sig på över 1000 insamlade berättelser från tjejer med olika NPF-diagnoser.
Linn Fröjdendahl och Malin Meissner är projektledare för Irisprojektet och berättar om sitt arbete under året som gått, vilka lärdomar det inneburit och vad som är nästa steg.
Av fri vilja – en utbildning och lärarhandledning om Sveriges sexualbrottslagstiftning
Brottsoffermyndigheten har tagit fram det webbaserade utbildningsmaterialet Av fri vilja som riktar sig till de som vill undervisa om sexualbrott, normer och frivillighet. Med hjälp av färdiga övningar och filmer får eleverna reflektera och diskutera var gränsen för frivilligt sex går. Utbildningsmaterialet är kopplat till ämnesplaner och kursplaner för grundskolans årskurs 7 till 9, gymnasieskolan, grundsärskolan och gymnasiesärskolan.
Under den här föreläsningen presenterar Anna-Karin Lundström, som var projektledare för uppdraget, hur materialet kan användas för undervisning i grundsärskolan och gymnasiesärskolan.
18.00-20.00 Samverkansmöte- samtalsforum
18.30-20.00 Digital träff om utbildning med Nätverk unga vuxna
Vi får besök av Carina Sandberg, samordnare för studenter med funktionsnedsättning på Umeå Universitet. Carina berättar om vilket stöd som finns för studenter med funktionsnedsättning och hur de jobbar för att forma det bästa stödet för studenten.
Träffarna formas tillsammans med de som är med.
Klimatet på träffarna ska vara som om vi satt och pratade vid köksbordet
Träffarna sker digitalt för att ibland förhoppningsvis bli fysiska.
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till camilla.bjornehall@funktionsrattvasterbotten.se senast två dagar innan träffen ska vara. Så får du en länk till träffen av Camilla.
För planeringen står Frida Gustafsson, RBU Camilla Björnehall, Funktionsrätt Västerbotten och Katharina Eriksson, ABF Västerbotten.